Sklep BIOUP

Przy zakupach powyżej 290 zł - zniżka 10%
z kodem: naturalnie-bioup

Wysyłka gratis od 220 zł

Olej z Opuncji Figowej 100% naturalny – czysty, zimnotłoczony

Wyjątkowy wśród olei naturalnych. W widoczny sposób wpływa na kondycję skóry. Poprawia jej napięcie, gęstość i gładkość, dlatego jest często nazywany "naturalnym botoksem".

 

To jeden z nielicznych olei, którego samodzielne stosowanie przynosi tak dobre efekty na skórze.

 

Czysty, 100% olej z nasion opuncji figowej tłoczony na zimno - Opuntia ficus-indica (Prickly Pear) Seed Oil.

Cena: 36,00 zł 36.00





ilość szt.
dodaj do przechowalni

towar niedostępny

Olej z opuncji działa rewelacyjnie, zastępuje mi krem.Mam już trochę lat i wydaje mi się, że olejek bardzo pomógł mojej cerze.
Produkt: dostępny
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Bezpłatna dostawa dla zamówień od 220 zł

Opis

Piękna cera

Olej z opuncji figowej jest najdroższym olejem świata. Jest tłoczony z maleńkich nasion opuncji wydobywanych z owoców. Wysoka cena wynika jednak nie tylko z bardzo czasochłonnego i drogiego procesu pozyskiwania. Olej ten wykazuje unikalne, wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne. Jest prawdziwym eliksirem młodości i pięknej skóry zamkniętym w buteleczce.

Wyjątkowe właściwości oleju Opuntia ficus-indica

Rośliny żyjące w wyjątkowo niesprzyjających warunkach często wytwarzają unikalne mechanizmy pomagające im w przetrwaniu. W kosmetyce wykorzystuje się te wyjątkowe właściwości pozyskując z takich roślin składniki o silnym działaniu nawilżającym, przeciwstarzeniowym czy regenerującym. Opuncja figowa – kolczasty sukulent to właśnie jeden z przedstawicieli takich roślin. Nie wszyscy wiedzą, że nie tylko liście opuncji, ale również owoce skrywające cenne pesteczki są pokryte kolcami.

Naturalny botoks

Dzięki dużej zawartości kwasu linolowego olej z opuncji ma zdolność uzupełniania niedoborów ceramidów oraz innych składników tłuszczowych w skórze. Dzięki temu poprawia jej gęstość i napięcie. Ta właśnie cecha sprawia, że nazywa się go czasem naturalnym botoksem.

Wspomaga regenerację bariery lipidowej. Dzięki temu cera odzyskuje gładkość i jędrność.

Korzystnie wpływa także na nawodnienie i elastyczność. Pomaga zapobiegać utracie wilgoci ze skóry. Dzięki temu poprawia się jej nawilżenie.

Fitosterole występujące obficie w oleju są odpowiednikiem naturalnych steroli występujących w ludzkiej skórze. Działają one przeciwzapalnie i przeciwalergicznie. Pobudzają również regenerację i gojenie naskórka. Podnoszą przez to naturalną odporność skóry na czynniki zewnętrzne. Ponadto normalizują pracę gruczołów łojowych, dlatego olej z opuncji sprawdza się w pielęgnacji cery tłustej.

Dla jakiej cery 100% olej z opuncji BIOUP?

Jego unikalne właściwości sprawiają, że sprawdzi się doskonale dla cer:

  • odwodnionych
  • wymagających regeneracji
  • dojrzałych
  • o obniżonej elastyczności
  • z pierwszymi zmarszczkami
  • delikatnych
  • suchych
  • mieszanych
  • nie lubiących ciężkich, tłustych olei

Olej z opuncji 100% jest doskonałym kosmetykiem uzupełniającym, gdy szukamy działania anti-aging, przeciwzmarszczkowego, opóźniającego procesy starzenia, wygładzającego, lekko napinającego oraz poprawiającego ogólny stan skóry.

Olej z opuncji figowej jest dość lekki. Jest całkowicie niekomedogenny. Nie powoduje zapychania porów. Może więc być łatwo włączony do każdej pielęgnacji. Możemy też bez obaw używać go przy cerach tłustych, mieszanych i skłonnych do zapychania.

Jaki zapach i konsystencję ma naturalny olej z opuncji figowej?

Olej szybko się wchłania, nie pozostawia uczucia tłustości czy świecenia. Pierwsze wrażenia? Cera staje się gładka i odczuwalnie miękka. Jest przyjemny w używaniu. Ma lekko zielone zabarwienie i charakterystyczny naturalny “olejowy”, ale niezbyt intensywny zapach, który nie utrzymuje się na skórze.

Olej z opuncji BIOUP nie ma żadnych dodatków zapachowych.

 

Jak używać olej z opuncji 100% BIOUP?

1. Wzbogać swój kosmetyk

Opuncja dobrze się sprawdza jako wzbogacenie gotowych kosmetyków - doskonale uzupełni właściwości każdego kremu czy serum. Dodaj 1-2 krople do porcji kremu czy serum, które zamierzasz użyć i od razu aplikuj na twarz.

2. Stwórz własną autorską mieszankę olei

Masz swój ulubiony olej czy serum olejowe, ale chcesz skorzystać z wyjątkowych właściwości opuncji? Stwórz miks – 2 krople jednego olejku i 1-2 krople opuncji. Eksperymentuj z proporcjami, aby dopasować kosmetyk do potrzeb swojej cery.

3. Luksusowe wykończenie

Używaj na zakończenie rutyny pielęgnacyjnej jako ostatni krok, aby zapewnić swojej skórze luksusowe wykończenie.

4. Ciesz się czystą opuncją

To olej, który można jak najbardziej używać jako samodzielny kosmetyk. Jeśli chcesz używać go w ten sposób, to koniecznie pamiętaj o wcześniejszym nawilżeniu skóry- wystarczy spryskać ją tonikiem/ hydrolatem lub zastosować przed Kwas hialuronowy trójcząsteczkowy 3%.

5. Serum pod oczy

Delikatność i szybkie wchłanianie oleju z opuncji, a także jej wyjątkowe właściwości przeciwzmarszczkowe sprawiają, że dobrze się sprawdzi do pielęgnacji okolic oczu. Stosuj niewielką ilość delikatnie wklepując. Doskonałe efekty osiągniesz stosując Krem pod oczy EYE LATTE jako bazę dla oleju z opuncji.

6. Serum od ręki

Sprawdzonym i lubianym sposobem jest łączenie 2-3 kropli oleju z opuncji z 2-3 kroplami kwasu hialuronowego i aplikowanie takiej gotowej „mieszanki” na twarz i szyję.

7. Doskonałe uzupełnienie

Olej z opuncji znajduje się w recepturze Eliksiru rewitalizującego Mango Energy. Jeśli szukasz uzupełnienia dla oleju z opuncji i zależy Ci na wzmocnieniu jego działania przeciwstarzeniowego i wygładzającego  - polecamy właśnie Eliksir. Możesz klasycznie – nałożyć Eliksir, a potem olej z opuncji lub, jak polecają nasze klientki, zmieszać porcję jednego i drugiego kosmetyku w dłoni i zaaplikować taką gotową mieszankę.

Kiedy stosować?

Olej z opuncji sprawdzi się  zarówno w pielęgnacji twarzy jak i szyi i dekoltu. Jest doskonałym kosmetykiem pod oczy.

Może być stosowany zarówno w porannej jak i wieczornej pielęgnacji. Wieczorem sprawdzi się dla każdego rodzaju cery, natomiast rano raczej dla tych cer, które potrzebują uzupełnienia składników odżywczych – suchych, dojrzałych, o mniejszej elastyczności.

Olej z opuncji jest wydajny. Tak jak w przypadku większości olei  - zaczynajmy od stosowania 2-3 kropli i ewentualnie zwiększajmy ilość w miarę potrzeby i obserwacji cery.

Owoce opuncji figowej

Opakowanie i  przechowywanie

Olej z opuncji jest zamknięty w buteleczce z ciemnego szkła z pipetą. Ciemne szkło chroni zawartość przed dostępem światła. Olej z opuncji jest dostępny w dwóch pojemnościach – 15ml i 7,5ml.

Skład / Ingredients: Opuntia ficus-indica (Prickly Pear) Seed Oil

Kraj pochodzenia: Maroko. Numer partii i data przydatności są określone na etykiecie.

Przechowuj produkt z dala od źródeł światła i ciepła w temperaturze 15-25 stopni. Najlepiej będzie się czuł zamknięty w szafce lub ciemnej łazience. Nie musi stać w lodówce.

Często zadawane pytania:

1. Czy olej z opuncji może być stosowany przy cerze tłustej?

Tak, olej jest lekki i nie ma właściwości komedogennych (nie zatyka porów). Jest wręcz jednym z olei polecanych do pielęgnacji cer tłustych.

2. Czy mogę używać samego oleju do pielęgnacji?

Początkowo efekty będą bardzo dobre, jednak z czasem – jak przy każdym innym oleju – skórze zacznie brakować składników nawilżających. Polecamy przed użyciem oleju z opuncji zastosować nawilżenie skóry. Możemy wykorzystać do tego lekkie nawilżające serum Eliksir rewitalizujący lub Ceramide Complex 5%, Kwas hialuronowy 3% lub w prostszej wersji tonik lub hydrolat.

3. Czy olejek może stosowany zamiast kremu?

Tak, można w pielęgnacji zastąpić krem olejem z opuncji. Jednak należy pamiętać o nawilżeniu skóry – najlepiej za pomocą Kwasu hialuronowego 3% BIOUP.

4. Czy olej z opuncji stosować przed czy po kwasie hialuronowym? Czy kolejność ma znaczenie?

Tak, kolejność jest istotna. Zawsze pierwszy stosujemy kosmetyk nawilżający (w tym przypadku kwas hialuronowy), a olej jako drugi. Można również zmieszać w dłoni oba kosmetyki w ilości 1-2 krople i taką gotową mieszankę zaaplikować na twarz.

5. Czy olej z opuncji sprawdzi się do masażu twarzy?

Nie polecamy oleju z opuncji do masażu twarzy. Olej dość szybko się wchłania i nasz masaż trwałby bardzo krótko. Nie daje też wystarczającego poślizgu. Do masaży twarzy sprawdzi się świetnie Aktywne serum z witaminą C 8%.

6. Czy olejek nadaje się dla cery 60+? 

Jak najbardziej. Jego właściwości pozwalają zastosować go do pielęgnacji cery w każdym wieku. Szczególnie polecamy 40+, 50+ i 60+.

Dane techniczne

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl