Skwalan z trzciny cukrowej

Delikatny bezzapachowy olejek o wyjątkowo lekkiej konsystencji i spektakularnym wygładzająco-nawilżającym działaniu.

Dostepność produktu: dostępny

24,00  / 15ml

Opis produktu

Skwalan pozyskiwany z trzciny cukrowej jest olejem, ale jego konsystencja jest „wodnista”. Ta właśnie konsystencja oraz zupełny brak zapachu sprawiają, że jest to produkt idealny dla osób, którym tłustość i zapachy tradycyjnych olei kosmetycznych przeszkadzają.

Lekki, nietłusty, błyskawicznie się wchłania. Jest doskonale tolerowany przez skórę ze względu na swoje podobieństwo do ludzkiego sebum. Łatwo wnika w skórę pozostawiając ją gładką, elastyczną i nawilżoną. Spłyca zmarszczki, wzmacnia barierę lipidową skóry – co jest potwierdzone w badaniach klinicznych.

Uwaga – jest niezwykle wydajny – na aplikację na całą twarz wystarczają 1-2 krople.

Sprawdza się również jako odżywka na końcówki włosów.

W BIOUP uwielbiamy cudowne właściwości skwalanu. Dlatego znajdziesz go w naszych kosmetykach takich jak: Serum regenerujące MOON SHOT czy Olejek myjący do twarzy RINSE WITH WATER.

Produkt jest w butelce z transparentnego szkła z pipetą.

Skład

Squalane

Zapisz się do naszego newslettera

I bądź zawsze na bieżąco:

Zapisując się na Newsletter akceptujesz Regulamin sklepu i Politykę prywatności.