Olej z Opuncji Figowej 100% – czysty, zimnotłoczony

Czysty, 100% olej z nasion opuncji figowej tłoczony na zimno.

W widoczny sposób wpływa na kondycję skóry. Poprawia jej napięcie, gęstość i gładkość, dlatego jest często nazywany "naturalnym botoksem".

To jeden z nielicznych olei, którego samodzielne stosowanie przynosi tak dobre efekty na skórze. Jest więc bardzo ceniony przez cery dojrzałe.

Dostepność produktu: dostępny

65,00  / 15ml

Opis produktu

Olej z opuncji figowej jest najdroższym olejem świata.  Jest tłoczony z maleńkich nasion opuncji wydobywanych z owoców. Wysoka cena wynika jednak nie tylko z bardzo czasochłonnego i drogiego procesu pozyskiwania. Olej ten wykazuje unikalne, wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne. Jest prawdziwym eliksirem młodości i pięknej skóry zamkniętym w buteleczce.

 

Wyjątkowe właściwości

Dzięki dużej zawartości kwasu linolowego olej z opuncji ma zdolność uzupełniania niedoborów ceramidów oraz innych składników tłuszczowych w skórze. Dzięki temu poprawia jej gęstość i napięcie. Ta właśnie cecha sprawia, że nazywa się go czasem naturalnym botoksem.

Wspomaga regenerację bariery lipidowej. Dzięki temu skóra odzyskuje gładkość i jędrność.

Korzystnie wpływa także na nawodnienie i elastyczność. Pomaga zapobiegać utracie wilgoci.

Fitosterole występujące obficie w oleju są odpowiednikiem naturalnych steroli występujących w ludzkiej skórze. Działają one przeciwzapalnie i przeciwalergicznie. Pobudzają również regenerację i gojenie naskórka. Podnoszą przez to naturalną odporność skóry na czynniki zewnętrzne. Ponadto normalizują pracę gruczołów łojowych, dlatego olej z opuncji sprawdza się w pielęgnacji cery tłustej.

Olej z opuncji jest całkowicie niekomedogenny. Nie powoduje zapychania porów. Może więc być bez obaw używany przez osoby o cerach tłustych, mieszanych i skłonnych do zapychania.

 

Jak używać olej z opuncji figowej?

Olej szybko się wchłania, pozostawia cerę gładką i miękką. Jest przyjemny w używaniu. Ma lekko zielone zabarwienie i charakterystyczny  “olejowy”, ale niezbyt intensywny zapach. Można go stosować samodzielnie na nawilżoną wcześniej skórę. Dobrze się sprawdza jako wzbogacenie gotowych kosmetyków. 1-2 krople doskonale uzupełnią właściwości kremu.

Bardzo dobry efekt uzyskuje się po zmieszaniu z Eliksirem Rewitalizującym lub Kwasem hialuronowym 3% BIOUP.

Produkt jest w butelce z ciemnego szkła z pipetą.

Sprawdź najchętniej kupowane produkty BIOUP ⬇

Skład

Ingredients: Opuntia ficus-indica (Prickly Pear) Seed Oil

Wysyłka

Kosmetyki wysyłamy kurierem DPD. Koszty przesyłki do Polski i za granicę można znaleźć tutaj.

Do zamówienia możemy dołączyć próbkę kosmetyku, który Cię interesuje. Prosimy o taką informację w komentarzu do zamówienia. Są dostępne próbki serów olejowych, olejku myjącego i eliksiru mango.

Wysyłamy w ciągu 1-3 dni roboczych od zaksięgowania płatności z wyłączeniem piątków i dni poprzedzających święta.

Zapisz się do naszego newslettera

I bądź zawsze na bieżąco:

Zapisując się na Newsletter akceptujesz Regulamin sklepu i Politykę prywatności.